Pàgines

dimecres, 18 de març del 2015

EMOCIÓ: AMOR, ESTIMAR

Aquesta setmana hem treballat L'EMOCIÓ: ESTIMAR, AMOR, a través d'un conte en vers que té unes imatges molt polides: BESOS.


Per demostrar el nostre afecte cap a una persona estimada, les besades i les abraçades són molt importants. Auquestes poden ser silencioses, explosives, tendres, tímides... i si no ens surten les besades les podem fabricar amb una recepta molt especial: Dos raigs de sol, una rialla, un poc de vent i tres fulles de te. Aquestes besades segur que seran molt especials.




L’amor és l’emoció experimentada per una persona cap a una altra, és per això que és una de les emocions més contradictòries, ja que ens fa estar contents i ens fa patir per igual. A vegades pot passar que algú que nosaltres estimem, no ens estimi o bé que seguem nosaltres qui deixem d’estimar a una persona. L’amor combina la tendresa amb la raó per actuar (emoció, cognició i comportament). A l’escola hem xerrat principalement de l’amor en família: quan fas teves les alegries o tristeses de les persones que estimes, sempre desitjant-los el millor. Sol ser un sentiment pur i càlid. La funció principal de l’amor és augmentar les probabilitats de permenència de l’espècie, per tant de supervivència. Podem dir, doncs, que l’amor es manifesta de diferents maneres: no només és una manifestació afectiva cap a un altre (persona, animal, cosa, projecte), sinó també cap a un mateix, sentir-se bé i poder créixer. Per tant, és igualment important sentir-se estimat i estimar als altre. L’amor promou altres emocions: el desig, l’acceptació, la compassió, la passió, l’afecte, la cordialitat, el respecte, l’admiració, el perdó, la gratitud, la solidaritat, la empatia… entre moltes altres.


Na Mercè ens tenia preparat una feineta molt polida. Amb uns segells en forma de cor, hem anat fabricant les nostres besades i les hem anades posant dins un pot... Mirau quina preciositat! Ens ha encantat!








Què polit és estimar i que ens estimin!

1 comentari:

  1. Preciós, un cor una besada.
    Si tu em feies un petó, jo t'en tornaria quatre!!

    ResponElimina