Pàgines

dimecres, 6 de maig del 2015

NA GIBERTA I EL IOGA


Love and Light to you NAMASTE yoga Art Card or by SouthendgirlartAquesta setmana treballarem l’equilibri del cos i la ment a través del IOGA. El ioga aporta nombrosos beneficis als infants, ja que uneix relaxació amb concentració i equilibri. Les diferents postures que farem servir les hem extretes d’un joc que es diu EDUIOGA que ens va dur n’Anna i la seva mare, que tracta d’imitar a animals i ens apropa a la naturalesa. Aquestes serveixen per estimular i activar els músculs, els òrgans, les glàndules i articulacions... A més millora la flexibilitat, els dóna força, coordinació i consciència corporal, millora la concentració i la sensació de calma.
Hem de tenir molt present que els cossos dels infants són molt flexibles, i per aquest fet els resulta fàcil i divertit fer ioga. Evidentment ho farem a través del joc. Pensam que és una manera més de conèixer-se i estimar-se, saber on són els propis límits i treballar per trobar l’equilibri.

Avui dins la capsa de na Giberta hem trobat un paper amb el nom IOGA i na Mercè ens ha demanat la següent pregunta... què significa IOGA? I aquestes han estat les nostres respostes...
Anna: Ioga és el meu joc i hi ha lletres i hem de fer el dibuix que hi ha dins el paper.
Sarah: Mi mami me ha dicho que ioga es un ejercicio.
Mercè: I per a què deu servir el ioga?
Molts: Per fer karate.
Mercè: Per fer karate? Noooo.
Mar: Es ioga serveix per no fer-nos mal.
Marc: Serveix per tranquil.litzar-nos.
Dario: Serveix per portar-se bé.
Lucas: És per jugar.
Sofia: Es ioga serveix per meditar. 
Mercè: I què vol dir meditar Sofia?
Sofia: Meditar vol dir estar tranquils.
Stella: Sirve para el corazón.
Mariana: Para ir al parque.
Mercè: N'hi ha que vos heu acostat molt...! El IOGA serveix per fer estiraments amb el cos, fer diferents postures que són molt beneficioses pel nostre cos i ens porten a la calma, a la tranquil.litat...

Així, doncs, na Giberta ha arribat amb la següent història:
Na Giberta va sortir de l’escola amb la panxa una mica remenada... No sabia prou el que li passava, però es sentia nerviosa, com si tingués papallones a la panxa... Així que va arribar a casa va rentar-se les mans i va anar a ajudar a la seva mare a posar taula per dinar. El seu cos es borinava tot sol. No podia estar-se quieta! Mentre dinaven semblava que tenia el cul en punta... però na Giberta no ho feia aposta! Potser era allò que la mare en deia “nirvis”...
Després de dinar va anar a jugar una estona al pati. De repent va començar a sentir una música molt polida i tranquil·la. Va seguir la música i va veure que entre els arbres hi havia algú fent alguna cosa curiosa... s’hi va apropar poc a poc, sense fer renou tot escoltant la música i... es va quedar de pedra! Allà hi havia el seu conco d’Amèrica, amb els ulls tancats, assegut com un indi damunt una estora... Què feia? Per què tenia els ulls tancats? De repent, el seu conco va obrir els ulls i la panxa se li va inflar com un globus... i se li va desinflar lentament... feia una respiració! Na Giberta, que no podia estar-se quieta, li va demanar al seu conco:
- Què fas assegut com un indi?” El seu conco va aturar la música i va convidar a na Giberta a seure, tot dient-li:
- Faig IOGA.
- IOGA? Mai no havia sentit aquesta paraula. Me la puc quedar?
- I tant! Vols practicar IOGA amb jo? Et veig una mica nerviosa i crec que potser t’aniria bé practicar-lo... et fa ganes?
- Bé... jo... és que no sé el que és i no sé si ho sabré fer... Què és el ioga? On has après a fer ioga? Per a què serveix...?- na Giberta tenia moltes preguntes a fer al seu conco d’Amèrica!
Yoguineas - Lunge Pose - Cute Guinea Pig Yoga Art Print- Aiii Giberta! Quantes preguntes tens! Poc a poc les respondrem. Però primer, vine, seu aquí al meu costat. – el seu conco va tornar a posar aquella música i li va dir - Ara farem ioga. Tanca els ulls agafa aire pel nas tot inflant la panxa com si fos un globus... Deixa anar l’aire per la boca suaument... I ara, farem alguns exercicis de ioga. N’hi ha molts! El moix, la papallona, el camell... Veuràs com t’agradaran! Els exercicis de ioga serveixen per estirar el cos i per alliberar tensions, tot trobant l’equilibri entre el cos i la ment. He notat que estàs una mica nerviosa avui i el ioga et pot ajudar. Et fa ganes?Na Giberta és va començar a relaxar i va fer tot el que el seu conco li va dir. En acabar es sentia tant bé que l’única cosa que se li va ocórrer dir al seu conco fou: “DEMÀ HO PODEM TORNAR A FER?”. Es conco va riure i riure:
-Namasté! I tant Giberta, tantes vegades com vulguis. Demà provarem coses noves!

Quina paraula més polida que s'ha quedat na Giberta, IOGA. Nosaltres també volíem provar de fer-ne i amb la capseta que ens ha donat n'Anna, hem partit al gimnàs... Hem seguit molt bé totes les indicacions i hem anat fent diferents postures: lleó, muntanya, llibre, ca i moix, granota, mitja lluna, papallona, mussol... Hem fet una xalada i hem après la importància de la respiració i de les postures del nostre cos... mirau, mirau!



QUÈ DIVERTIT, NO TROBAU?? ARA QUE JA EN SABEM, HO PODEM PRACTICAR A CASA AMB TOTA LA FAMÍLIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada